3 Haziran 2018 Pazar

KAFKA AFORİZMALAR


2 lira olm bu kitap bildiğin iki liraya alındı  mavi çatı yayınları ucuz yollu kitap yapmakta ağır klasikleri buradan alıp okumanız konusunda bişi diyemem emme her yerde 10 liraya satılan aforizmaları alıp okuyun çoğu sayfa bir ya da iki cümleden oluşmakta zaten.

Ayrıca kitabın ön kapağındaki kabartmalar güzel arka kapak ise siyah zemin ve yine kafka abimizin karikatür tadındaki kabartması muhteşem sadece kitap bitince bir sayfa daha olsaydı daha şık olurdu sanırım.

Kafka'nın aforizmaları da diğer abilerimizin yazdıkları gibi birçoğu anlaşılamamakla beraber özlü bizli sözmüş havası vermekte elbet içlerinde sizi yakalayanlar var kimileri ise size teğet geçerken kimilerinin hipotenüsü gibi hayatlarında çatı vazifesi yapabilir yaşanmışlıklar esas bu noktada.


Yazıldıkları dönemin yeraltı edebiyatı olan bu küçük cümle toplulukları bazen hayatımıza ışık tutabilir hatta daha iyisi bazen pusula bile olabilirler.


Son sayfalarda 1920 günlüğünden aforizmalar diye bir kısım var. Sanki üstünde fazla düşünülmemiş aceleye gelmiş tadı veren denemeler gibi olmuşlar ilginç bir tecrübeydi kısacası alın olm kaçırmayın 2 lira bu kitap kabartmalar çok iyi ayrıca kitabın girişinde gereksiz detayları bile barındıran Kafka'nın kısa yaşam hikayesi ve seçimleri gibi doyurucu bir bölüm var.

Hiç yorum yok: