1 Ocak 2018 Pazartesi

Halil Cibran Rüzgar Gülü


Rüzgar Gülü kısa şiirlerden ve bolca minik denemeden oluşan bir kitap. Ben Maviçatı yayınlarından okudum.   120 sayfa civarı şahsen  en çok 40 sayfa kadar süren hayatı ve eserleri bölümünü beğendim. Hele fotoğraflar cuk diye oturmuş bazen bu hayatı bölümleri sıkıcı olabiliyor. Ancak kısmen başarısız aşksal ilişkilerin anlatılış biçimi ölçülü hiçte sabahları yayınlanan magazin havası vermiyor. Başka yayınlarda önceden okuduğum kitaplarında böyle bir bölüme rastlamadım. Ayrıca ön ve arka kapak kabartmaları güzel olmuş bu aralar birçok yayın evi bunu kullanıyor hepsi güzel oluyor bence.

Alıntı yapılabilecek zilyon tane bölüm var fakat özenle seçilmiş hissi vermemesi ve bir bütün olarak okunduğunda yaratacağı aşırı gözbebeği büyümesinden kimsenin mahrum kalmasını istemediğimden hiç bulaşmayacağım alıntı işine :)  kimi sohbet ve önerilerde Niççe okumadan önce H. Cibran okumalısın gibi şeyler duymamak pek mümkün değildir  buna katılmamakla birlikte bu tavsiyenin şu şekilde verilmesi taraftarıyım ilk fırsat bulduğun zaman H. Cibran okumalısın.

Kitabı okudukça tazeleniyor insan  gülümsüyor ve tehlikeli olan kısmı sizi düşünmeye teşvik edebilir mevcut hayatınızdan keyif alıyorsanız uzak durun aksi halde düşünmekten kaçamayabilirsiniz. "Uçamaman çok yazık"

Hiç yorum yok: